Odměnou hříchu je totiž smrt, ale Božím darem je věčný život v Kristu Ježíši, našem Pánu. (Římanům 6,23)

Izraelka mezi 7 nejlepšími guvernéry centrálních bank

Izraelka mezi 7 nejlepšími guvernéry centrálních bank

Karnit Flug, guvernérka Banky Izraele, byla vybrána časopisem Global Finance jako jedna ze sedmi nejlepších šéfů centrálních bank na celém světě.

Časopis od roku 1994 každoročně sestavuje žebříček guvernérů centrálních bank ze 70 zemí a na základě toho, jak úspěšně vedou své banky v současných rozbouřených ekonomických vodách, je hodnotí jako ve škole známkami od A do F. Hodnocení zohledňuje kritéria jako kontrola inflace, stanovování úrokových sazeb, měnová stabilita a dosahování ekonomických růstových cílů.

Známku A letos obdrželi guvernéři z Filipín, Indie, Izraele, Malajsie, Saúdské Arábie, Švýcarska a Taiwanu (Čínské republiky). Guvernér Evropské centrální banky Mario Draghi dostal stejně jako loni známku A-, stejně jako guvernéři z Čile a Kolumbie. Guvernér centrální banky Čínské lidové republiky Zhou Xiaochuan si polepšil z loňského C na letošní B-. Předsedkyně Rady guvernérů Federálního rezervního systému (Fed) USA Janet Yellen hodnocena nebyla, protože se funkce ujala až letos v červnu. Její předchůdce Ben Bernake loni získal B+.

Karnit Flug byla doporučena do čela Banky Izraele svým předchůdcem Stanley Fischerem, který je nyní viceprezidentem Fedu. Jmenována byla však až poté, co se premiéru Benjaminu Netanjahuovi a ministru financí Jairu Lapidovi nepodařilo získat jiné kandidáty.

 

Zdroj: eretz.cz, 17. 9. 2014 (Max Blaustein)

Foto: Karnit Flug, guvernérka Banky Izraele (eretz.cz)


Zpět na zprávy