Odměnou hříchu je totiž smrt, ale Božím darem je věčný život v Kristu Ježíši, našem Pánu. (Římanům 6,23)

Bůh má dárek...

Bůh má dárek...

 

... pro vaše děti. Ne, nedělám si legraci a uvědomuji si vážnost znevažování Božího jména, nebo nebezpečnost výroku "Tak praví Pán", když Pán nepraví. Mám prostě dobrý důvod o tom být přesvědčen, takže posuďte sami.

Věřím o Bohu mimo jiné, že se nemýlí, nedělá věci náhodou, či shodou okolností a má dobře promyšleno, proč nějakou věc udělá, nebo proč ji lidem dá a kdy ji lidem dá.... Tím chci říct, že nevěřím, že by spisovatelka Kamila Rosůlková byla obdařena literárním talentem nadarmo a nevěřím, že je náhoda, že má srdce pro službu dětem. Dále nevěřím, že je omylem v Církvi víry-Milost a nevěřím, že by Bůh nechtěl našim dětem skrz její dar požehnat. Notabene, když jsem si jistý, že Kamiliny knížky nevznikají ukvapeně, náhodou a určitě ne bez modlitby....

Takže po roce je to opět tady... S typickým pochopením pro dětskou duši opět "něco vyšlo" od výše jmenované umělkyně. A tentokráte hned dvě "šuplíkové" knihy pro dvě věkové kategorie. Tak, jak jsme si mohli vyzkoušet na knihách předchozích (Zákon Rytířů a na Příteli z dávných časů) núďo to určitě nebude. A zde je krátké shrnutí tématu, slovy autorky samotné:

"Snížek je jednoduchý, laskavý příběh hříbátka a dětí ze statku. Knížka je vhodná pro malé děti, obsahuje barevné obrázky. Každá kapitola je navíc zakončena krátkým shrnutím, které mohou rodiče využít jako vodítko pro povídání se svými dětmi (jak jsou na tom s kamarádstvím, proč přišel na svět Ježíš, co dělat se strachem, co když se jim nedaří poslouchat...). Představuji si, jak rodič večer ukládá dítko do postýlky, povídají si o tom, co za celý den prožilo nebo právě o tom, co si dnes přečetli a co si z toho příběhu můžou vzít za poučení nebo povzbuzení"

  cernysnizekbily.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 "Volání Západu je dobrodružný příběh pro děti školního věku. Odehrává se v čase osídlování amerického Západu. Hlavní hrdina Christian kvůli svému chatrnému zdraví cestuje z Bostonu na venkov, kde bude pobývat u rodiny pastora v malém městečku Little Town na úpatí Skalistých hor. V knížce nechybí nic, co neodmyslitelně patří k tomuto období - jsou v ní kovbojové, pistolníci, šerif, přestřelka, setkání s grizzlym nebo třeba se skunkem. Nakonec se to neplánovaně "zvrtlo" v detektivku, takže je tam taky přepadený dostavník a vykradená banka a hlavní hrdinové se připletou ke všemu, co je v pátrání po zlodějích důležité i nebezpečné. V příběhu zazní naplno evangelium, povzbuzení k víře v uzdravení. Je o kamarádství, odpuštění a vlastně taky o tom, že i dětem Bůh vkládá na srdce vize, kam by se měl ubírat jejich život. "

volanizapadu.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tedy milí rodičové předškoláků a školáků, jistě dětem zakládáte jejich vlastní "svatou knihovnu", kde jsou obrázkové bible, různé knihy biblických příběhů, či křesťanské časopisy. Když k nim přidáte i příběhy od sestry Kamily, budou ty vaše dosavadní v důstojné a dobré společnosti.

 

Knihy je možné zakoupit na web stránkách krestanskyzivot.cz :

Černý Snížek bílý Snížek

Volání západu

 

 

 

 


Zpět na zprávy