Pán je Duch, a kde je Pánův Duch, tam je svoboda. (2. Korintským 3,17)

Pokračujeme – 27.6.2017

Pokračujeme – 27.6.2017

Uplynulý víkend jsem strávil v Jeruzalémě. Chodíme tam ze známých důvodů, které nemá význam znovu opakovat. Jaký jsem měl dojem z poslední cesty?

Vše se velmi dynamicky hýbe dopředu. Jeruzalém se rozvíjí, je vidět čilý stavební ruch a po všech stránkách se toto město stává významnou metropolí. Čtvrti, které ještě nedávno byly dosti zanedbané a popravdě řečeno dost špinavé, se mění a dostávají se na vyšší úroveň. Pro návštěvníky, kteří pátrají po biblických stopách, jsou připraveny nové zajímavosti a ty staré jsou doplňovány projekcemi, kde je využita nejmodernější technika.

Bohužel v Jeruzalémě se posiluje i nepravost a hřích. Hospody fungují sabat nesabat a na ulicích přibývá opilých mladých lidí – a nejde o turisty, ale o místní. V tomto jsem viděl opravdu velký posun.

Co je pozoruhodné, zcela otevřeně se mluví o Třetím chrámu. V minulosti sami Židé říkali, že myšlenka chrámu je vlastní ortodoxním židům a to ještě ne všem. Chrámový institut ukazuje předměty, které jsou určeny pro nový chrám (mimochodem, i zde jsou prezentace na daleko vyšší úrovni), a v 3D-prezentacích jsou hotové plány budoucího chrámu spolu s plánovaným sídlem Knessetu, Nejvyššího soudu a přednáškových sálů pro styk s veřejností. Opravdu, všechno už pučí. Jsem zvědavý, co se bude dít dál.

Zdroj: milost.cz, 27.6. 2017


Zpět na zprávy