„Já jsem ta cesta, pravda a život,“ odpověděl Ježíš. „Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. (Jan 14,6)

Avigdor Liberman o útoku v Bruselu

Avigdor Liberman o útoku v Bruselu

Izraelský ministr zahraničí Avigdor Liberman se vyjádřil k teroristickému útoku v židovském muzeu v Bruselu: „Teroristický útok v židovském muzeu v Bruselu, při kterém byli zavražděni čtyři nevinní lidé, je důsledkem protiizraelského a antisemitského podněcování vyzývajícího k bojkotu Izraele, různých akcí proti Izraeli, mezinárodních fór, bojkotu izraelských výrobků a automatické jednostranné protiizraelské pozice.

V historii je mnoho různých forem antisemitismu, ale základ zůstává stále stejný – nenávist k Židům, jen proto, že jsou Židé, všude tam, kde jsou, bez ohledu na to, zda žijí v Jeruzalémě, Tel Avivu, Arielu, Hebronu, Bruselu nebo na Marsu.

Proto akce, které jsou nazývány propalestinskými a stejně jako v  temné době holocaustu  vyzývají k bojkotu židovského zboží a práce, jsou agresivní akce proti jediné demokracii na Blízkém východě. Je to antisemitská aktivita, a ne legitimní politická diskuse o konfliktu, jakých je na světě mnoho, ale i tak zůstávají  tyto akce bez povšimnutí. Cokoli se stane v Izraeli je okamžitě analyzováno a zpravidla ospravedlňováno jako legitimní boj Palestinců proti „okupaci“.

Nedávné události v Kansasu a v Bruselu jsou alarmujícím signálem varujícím před lidmi spěchajícími za všech okolností odsuzovat Izrael a porovnávat výstavbu domu pro rodinu v židovské zemi, dědictví našich předků, s teroristickými akcemi prováděnými s vražednou krutostí protižidovskými teroristy v Izraeli, Francii, USA, Belgii či kdekoli jinde.“

Zdroj: eretz.cz, (25. 5. 2014)

31. 5. 2014 – Lenka Dunajská


Zpět na zprávy