Hospodin je můj pastýř, nebudu mít nedostatku. (Žalm 23,1)

Dr. Dani Golan - neznámý zachránce

Dr. Dani Golan - neznámý zachránce

Právě během probíhajících událostí v Izraeli slyšíme, že systém Železná kopule (Iron Dome) zachránil životy mnohých Izraelců, protože zneškodnil rakety z Gazy. Tento systém však nevznikl ze dne na den a ani k jeho vývoji, výrobě a konečnému použití v praxi izraelské reality nedošlo ze dne na den.

Systém Železná kopule chrání životy milionů obyvatel Izraele, a to nejenom Židů, ale také Arabů a všech, kteří v Izraeli žijí nebo kteří do Izraele přicházejí.

Autorem tohoto systému je Dr. Dani Golan, realizaci prosadil bývalý ministr obrany Amir Perec. Není náhoda, že ministr obrany Perec měl značné pochopení pro to, co je nejtěžší na životě ve městě Sderot – rakety z Gazy. Sám v tomto městě totiž žije. Dr. Golan je plukovník v záloze a byl jmenován jako osobnost roku časopisem Forbes.

Židovská tradice učí, že každý, kdo zachránil jeden život, jako kdyby zachránil celý svět. Proto vždy, když z Gazy budou vystřeleny rakety a nikdo nebude zraněn, protože je zachytil systém Železná kopule, vzpomeňme si na hrdinu, který vyvinul tento systém, protože určitě zachránil nejeden svět.

(zkráceno)

Zdroj: eretz.cz (10. 7. 2014)


Zpět na zprávy