Hospodin zná cestu spravedlivých, ale cesta svévolníků vede do záhuby. (Žalm 1,6)

Írán údajně vlastní rakety, které dostřelí až za Evropu

Írán údajně vlastní rakety, které dostřelí až za Evropu

Rozvážný člověk vidí nebezpečí a skryje se, nezkušení doplácejí na to, že jdou dál.

Přísloví 27:12

 

V izraelském televizním vysílání redaktoři oznámili, že podle snímků ze satelitu je na startovací ploše v Teheránu možno vidět 27- metrovou raketu. Taková obrovská raketa, jako tvrdí, by dokázala doletět „daleko za Evropu“. Tato reportáž byla ve středu vysílána na izraelském kanálu Channel 2. Podle ní by raketa dokázala vypustit kosmickou loď a rovněž by mohla tato konvenční či nekonvenční hlavice s náloží dosáhnout velmi velkou vzdálenost.

Kanál Channel 2 ukázal satelitní snímky, které potvrzují „velmi rychlý progres Íránu“ v oblasti výroby dalekonosných raket. Jeden snímek byl pořízen v oblasti blíže k Teheránu, o jejíž existenci Západ už dva roky věděl. Iráčané tam pracovali na strojích na výrobu dalekonosných raket. Druhý snímek, zobrazující raketu na startovací ploše, byl pořízen z druhé strany. O tom však podle zpravodajského kanálu Západ nevěděl. Fotografie byly nasnímány díky komerčnímu satelitu Země Eros B, který sestavil největší izraelský výrobce letadel Israel Aircraft Industries a který vlastní izraelská firma ImageSat International. Tento satelit byl na svoji dráhu vypuštěn v roce 2006.

Izrael už delší dobu varuje Západ před íránskými nukleárními ambicemi. Ten veřejně zamítl jakékoli vyjednávání s Íránem, které by mohlo vést k tomu, že by se Islámský stát velmi jednoduše dostal k uranu. Írán trvá na tom, že uran potřebuje na mírové účely, ale na druhé straně se nesnaží přestat s několikaletým vyhrožováním se Izraeli ze strany jednotlivých islámských představitelů, kteří by Izrael nejraději vymazali z mapy světa.

 

Zdroj: www.breakingisraelnews.com, 23. 1. 2015 (Ahuva Balofsky)

Foto: Startovací plocha dalekonosné rakety v Íránu (breakingisraelnews.com)


Zpět na zprávy