Hospodin je můj pastýř, nebudu mít nedostatku. (Žalm 23,1)

Izrael – světlo národů

Izrael – světlo národů

Iz 49:6 nám říká, že Židé budou světlem pro národy, a krátký pohled na izraelské humanitární operace po celém světě dokazuje pravdivost tohoto proroctví!

Izrael je světlo národů…Izrael jako první ze všech zemí světa reaguje na přírodní katastrofy a humanitární krize. Během několika posledních let poslal Izrael humanitární, zdravotnické, havarijní a bezpečnostní týmy na Haiti, do Japonska, Turecka, Jižní Koreje, Indie, na Filipíny a dokonce i do USA po hurikánu Katrina, po superbouřce Sandy, povodních v Coloradu či po tornádech v Oklahomě.

Izrael, světlo národů… Izraelské inovace zachraňují a zlepšují lidské životy po celém světě. Seznam technologických výdobytků Izraele je nekonečný, ale mezi mnohé patří: izraelský obvaz, který zastavuje intenzivní krvácení, zachraňoval životy amerických vojáků v Iráku stejně jako život amerického kongresmana Giffordse. Izraelský dětský monitor dechu zachránil více než 600 tisíc dětí před SIDS (syndrom náhlého úmrtí novorozenců). A nový izraelský zdravotnický přístroj dokáže upozornit na blížící se srdcový infarkt.

Izrael, světlo národů… Zatímco křesťané snášejí útoky a jsou zabíjeni na celém Blízkém východě, Izrael je jedinou zemí, kde křesťanská populace žije v bezpečí a vzkvétá. Počet křesťanů v Izraeli se zvýšil z 34 tisíc roku 1948 na dnešních 140 tisíc. Pravdou je, že nejsvobodnější a nejvíce chránění křesťané na Blízkém východě jsou křesťanští občané židovského státu.

Zdroj: informační leták Christians United for Israel, 25. 6. 2014 (John Hagee, David Brog)


Zpět na zprávy