A to svědectví je toto: Bůh nám dal věčný život a ten život je v jeho Synu. (1. Jan 5,11)

Je „nejlepší čas anektovat sporná území“

Je „nejlepší čas anektovat sporná území“

Židovské nábožensko-sionistické organizace Ženy v zeleném (angl. Women in Green) a Fórum pro suverenitu (angl. Sovereignty Forum) naléhají na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, aby vyhlásil státní suverenitu nad územími Judska a Samarie – a to právě nyní.

V době, kdy se ministerský předseda Benjamin Netanjahu chystal do Washingtonu, kde se má setkat s americkým prezidentem Barackem Obamou a bude hovořit na konferenci AIPAC 2014, zmiňované organizace Ženy v zeleném a Fórum pro suverenitu poslaly premiérovi dopis, ve kterém mu oznámily, že právě nyní je nejlepší čas vyhlásit izraelskou svrchovanost nad Judskem a Samarií.

Dopis byl sprovázen masovou informační kampaní prostřednictvím letáků a reklamních ploch, které hlásají důležitost suverenity v Judsku, V Samarii, jakož i v údolí Jordánu. V dopise organizace gratulovaly Netanjahuovi k tomu, že se až do dnešního dne vyhnul „velkým chybám“, avšak dodávají, že přišel čas napravit předešlé chyby, jakou např. bylo přijetí „dvojstátního řešení“, což sám premiér uvedl ve svém projevu na Univerzitě Bar Ilan před několika lety.

„Historie nyní před Vás předkládá velkou výzvu, která muže být naplněna za mnohem lehčích okolností než v minulosti,“ uvádí se v dopise. „Mezinárodní pozornost se přesunula z Izraele na Ukrajinu a každý čeká, že budeme svědky toho, jako bázlivá politika amerického prezidenta povede k úplnému kolapsu mezinárodního postavení Ameriky.“

To, že Obamovi není možné důvěřovat, je jasné z jeho jednání – a nejednání – v Sýrii a v Egyptě, dodává. V první krajině úplně odstoupil od požadavků, aby syrský prezident Bašar al- Assad byl odstraněn z moci, i když se vzdal chemických zbraní; ve druhém případě opustil svého dlouholetého spojence a odvrátil se od demokraticky zvoleného prezidenta země. „I malé dítě dnes zjišťuje, že nemůžeme a ani nesmíme být závislí od Obamových příslibů,“ píše se dále v dopise.

„Uplatnění suverenity na celém území Erec Izrael uklidní situaci s okolními arabskými zeměmi a zlepší ekonomiku. Z Vašeho dlouholetého kontaktu s palestinským „partnerem“ jistě víte, že neuznají ani nepřijmou Izrael jako židovskou domovinu, bez ohledu na hranice. A proto je čas využít velkou příležitost, která nám takto přišla do cesty,“ dodává dopis.

Zdroj: Arutz Sheva, 2. 3. 2014; Plné znění listu v angličtině (Arutz Sheva 2. 3. 2014)

Foto: zdroj


Zpět na zprávy