Hospodin zná cestu spravedlivých, ale cesta svévolníků vede do záhuby. (Žalm 1,6)

„Muslimové nemusí zemřít v džihádu, aby se líbili Bohu“

„Muslimové nemusí zemřít v džihádu, aby se líbili Bohu“

Franklin Graham, prezident organizace Billy Graham Ministries a Samaritan Purse, se v diskusi přidal k Jayovi Sekulowi, nejvyššímu poradci Amerického centra pro právo a spravedlnost, a Deroyovi Murdockovi, redaktorovi Fox News. V průběhu rozhovoru Hannity přečetl citát z prohlášení egyptského prezidenta Abdela Fataha al- Sissi, který zdůrazňoval potřebu náboženské revoluce. Prezident se obracel na muslimské vůdce a vyzýval imámy, „aby se zodpovídali Alahovi za svoje slovo, protože islámský svět upadá, je ničen a ztrácí se v jejich vlastních rukou“.

Když se k tomuto prohlášení měl vyjádřit Graham, využil příležitost oslovit všechny muslimské diváky a odevzdat jim poselství Kristovy lásky a přijetí. „Chci něco říci všem muslimům, kteří toto sledují, kteří jsou možná zmateni a bojí se“, řekl Graham. „Chci, aby věděli, že je Bůh miluje a že Ježíš Kristus zemřel za jejich hříchy - a že Kristus jim odpustí a uzdraví jejich srdce“ pokračoval. „A nemusí zemřít v džihádu, nemusí nikoho zabít, aby se zalíbili Bohu. Bůh je miluje a přijme je skrze víru a skrze svého Syna Ježíše Krista.“ Jeho poselství výrazně kontrastuje s tím, co hlásá Islámský stát, Boko Haram a radikální imámové, kteří učí, že muslimové by měli provádět násilné činy na počest proroka Mohameda a zavést právo šaría a islámský kalifát násilím. Panelisté vyjadřovali nespokojenost s postoji Bílého domu a s tím, co vnímají jako nedostatek zájmu a neschopnost brát hrozby islamistických teroristů vážně.

V reakci na Grahamovo prohlášení Hannity podotkl, že obrácení ke Kristu by pro muslimy v některých zemích znamenalo popravu, jelikož tam náboženská svoboda není povolena, takže pro ně nebude jednoduché přijmout jeho pozvání. Graham uznal nebezpečí a objasnil, že muslimové by mohli přijmout Ježíše ve svém srdci tajně. „Nežádám je, aby se otevřeně přiznali a zapřeli islám, já hovořím o tom, že to mohou udělat potichu ve svém srdci - tajně. Říci jen: Bože, věřím v tebe a věřím, že tvůj Syn Ježíš Kristus zemřel za mé hříchy, chci ho pozvat do mého srdce a chci jeho odpuštění, chci, aby změnil můj život. Ale nemusí hned říct své muslimské rodině, co udělali, protože jinak by je zabili,“ řekl Graham.

 

Zdroj: Christiantoday.com, 21. 1. 2015 (Nice Daswani)

Foto: Franklin Graham v panelové diskusi pro Fox News (Fox News)

 


Zpět na zprávy