Ovoce Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Proti tomu se zákon neobrací. (Galatským 5,22-23)

Rabín Kaduri našel před svojí smrtí Mesiáše

Rabín Kaduri našel před svojí smrtí Mesiáše

V souvislosti se smrtí Ariela Šarona se na internetu objevila zpráva o popředním židovském rabínovi jménem Yitzhak Kaduri. Jen několik měsíců předtím, než roku 2006 zemřel, napsal na poznámkový blok jméno Mesiáše, který zapečetil a odkázal, aby to otevřeli až rok po jeho smrti. Když otevřeli tuto poznámku roku 2007, objevili něco, co mnozí vědí už storočí: Mesiáš je Jehošua (t. j. v naší řeči Ježíš).

Tento prominentní rabín, na jehož pohřbu bylo z úcty více než 200 000 lidí a který se dožil 108 let, napsal toto jméno za pomoci šesti slov:

יריםהעםויוכיחשדברוותורתועומדים

Iniciály písmen v hebrejštině vytvářejí slovo יהושוע (Jehošua).

V překladu se na papírku píše: Ohledně zkratky jména Mesiáše, On pozvedne svůj lid a dokáže, že Jeho Slovo a zákon jsou platné.

Navíc, Kaduri údajně viděl Mesiáše ve vizi, což pro Israel Today potvrdil také jeho syn David Kaduri. Řekl, že poslední rok jeho otec neustále snil o Mesiáši a že podle jeho slov přijde velmi brzy. Rabín Kaduri překvapil své učedníky prohlášením, že potkal Mesiáše. Na Jom Kipur Kaduri vyučoval o tom, jak rozpoznat Mesiáše. Rovněž vzpomenul, že Mesiáš se objeví po úmrtí Ariela Šarona. Ale i jiní rabíni předpověděli stejnou věc, včetně rabína Haim Kohena, Nir Ben Artzi a manželky rabína Haima Kneiveskeho.

Kaduriho vnuk, rabín Josef Kaduri, řekl, že jeho dědeček ve svých posledních dnech mnohokrát mluvil o příchodu Mesiáše a vykoupení. Jeho pohled na Mesiáše, který je nepochybně podobný tomu novozákonnímu, byl zveřejněn na stránkách kauri.net a NFC. Zde jsou některá jeho prohlášení:

„Pro mnoho dobrých lidí ve společnosti je těžké pochopit osobu Mesiáše. Vedení a pořádek Mesiáše z těla a krve je obtížné přijmout pro mnohé v národě. Jako vůdce Mesiáš nebude mít žádný úřad, ale bude mezi lidmi a na komunikaci použije média. Jeho vláda bude čistá, bez osobních nebo politických tužeb. Během Jeho vlády bude vládnout spravedlnost a pravda.“                                                              

„Uvěří všichni v Mesiáše? Ne, na začátku někteří z nás mu věřit budou, jiní ne. Pro nenáboženské lidi bude jednodušší Mesiáše následovat než pro ty ortodoxní.“

„Zjevení Mesiáše se naplní ve dvou etapách, nejdříve bude aktivně potvrzovat svoji pozici jako Mesiáš, bez toho, že by věděl, že je Mesiáš. Potom vyjeví sám sebe některým Židům, ne nevyhnutně moudrým učencům Tóry. Mohou to být také prostí lidé. Až potom se zjeví celému národu. Lidé se budou divit a budou říkat. „Co? On je Mesiáš?“ Mnozí poznali jeho jméno, ale neuvěřili, že on je Mesiáš.“

Kaduri byl vedoucími rabíny považován za spravedlivého a za světce. Když zemřel, na pohřeb mu přišlo vzdát úctu více než 200 000 lidí.

Zdroj: Israel Today


Zpět na zprávy