A to svědectví je toto: Bůh nám dal věčný život a ten život je v jeho Synu. (1. Jan 5,11)

Americká misionářka děkuje Bohu za to, že přežila ebolu

Americká misionářka děkuje Bohu za to, že přežila ebolu

Nancy Writebolová, druhá americká misionářka, která se nakazila ebolou v Libérii, minulý týden řekla, že je vděčná za to, že ještě žije. Po téměř celý měsíc trvajícím boji se smrtícím virem tato 59-letá  statečná žena poprvé veřejně promluvila o své nemoci a potvrdila, že jí přibývá sil s každým novým dnem.

Writebolová své uzdravení připisuje Bohu. Před svým propuštěním v srpnu se léčila spolu s kolegou misionářem Dr. Kentem Brantlym v univerzitní nemocnici v Atlantě. „Občas jsem přemýšlela, zda budu žít nebo zemřu,“ řekla Writebolová na tiskové konferenci. „Jeho přítomnost byla opravdu se mnou - a já jsem to věděla, cítila jsem to …Jsem velmi vděčná za Jeho milosrdenství a milost.“

Nancy Writebolová se pro CBN News vyjádřila, že i když věděla, že šance na přežití jsou proti ní, cítila upokojující Boží přítomnost. „Ten pokoj, který On dává v čase opravdu těžkých okolností, je pokoj, který ani nedokážeme vysvětlit. Je to pokoj, který vás zcela přemáhá, pokoj, který říká: To bude v pořádku, ať už to přežiji, anebo zemřu,“ vzpomíná si misionářka.

Mezitím se tímto virem nakazil další americký lékař z Bostonu. V průběhu posledních 20 let často cestoval do Libérie a řekl, že má podezření, že se nakazil virem od pacientky s maskovanými příznaky. Do Libérie odešel poté, co onemocněli jiní dva lékaři. V současné době se zatím plánuje jeho návrat do Spojených států a nikde na světě už nejsou další dávky experimentálního séra ZMapp, které byly použity na léčbu Brantlyho a Writebolové. Nicméně je prý stav doktora dobrý. Doposud v západní Africe ebola zabila více než 1500 lidí v Guineji, Libérii, Sierra Leone a Nigérii.

 

Zdroj: CBNNews.com, 4. 9. 2014

Foto: CBNNews.com


Zpět na zprávy