Odměnou hříchu je totiž smrt, ale Božím darem je věčný život v Kristu Ježíši, našem Pánu. (Římanům 6,23)

Blíží se čas skládání účtů

Blíží se čas skládání účtů

V posledních dobách bude Bůh účtovat s každým služebníkem. Pokud si řekneš, že s tebou ne, protože nejsi služebník, tak máš problém. Přesně o tom mluví podobenství o hřivnách. Služebník není ten, kdo stojí na pódiu, služebník je každý. Bez ohledu na to, jestli máš nebo nemáš „funkci“ ve sboru, jsi služebník.

V běžných, každodenních situacích máš možnost přivést lidi k Ježíši.

Nemusíš se srovnávat s velkými služebníky. Bůh přesně zná tvoje schopnosti a svěřil ti přesně tolik, abys to zvládl. Boha si nepředstavuj jako zlého a tvrdého pána. To si představoval právě ten služebník, který vůbec nic nepochopil. Nemysli si, že by ti Bůh dal nesplnitelný úkol.

Boha si spíš představ jako takového fotbalového trenéra z amerického filmu.

Bůh tě pořád motivuje a povzbuzuje: „Dokážeš to! Máš na to!“ Nikoho předem neodepíše.

I tomu neohrabanému žáčkovi, který se netrefí do míče, pořád přihrává a povzbuzuje ho. Když se mu náhodou povede trefit se do míče, má z toho radost. Musíš to tak vidět. Bůh ti věří v každé situaci, do které tě postaví. Když jsi nesmělý, nepošle tě kázat na ulici s mikrofonem, ale posílá ti do cesty lidi, kteří se tě ptají. Ničeho se neboj a pověz jim, co pro tebe Bůh udělal. Nepodceňuj se! Ty jsi ten jediný, kdo jim může zprostředkovat věčný život!

Někteří křesťané se domnívají, že odpadnutí – apostázie, které má přijít v posledních časech, znamená morální úpadek církve. Nemyslím si, že tomu tak je. Spíš se domnívám, že odpadlá církev je taková, která přestane kázat evangelium. Hřích byl v církvi i za apoštola Pavla a bude tu vždycky. Pokud ale církev ztratí zájem o lidi, je jí jedno, že půjdou do pekla, je jako sůl, která ztratila slanost. Přesně to vidíme i v podobenství o ovcích a kozlech. Kozli byli ti, kteří se vůbec nestarali o lidi, bylo jim jedno, že někdo potřebuje pomoc. Jde jednak o materiální pomoc, proto pořádáme třeba sbírky na chudé, ale jde také o lidi, kteří neznají Boha. Nemůže nám nikdy být jedno, že jsou okolo nás lidé, kteří jdou do pekla, jsou ve svých problémech sami bez Boha, často jsou i závislí a nemocní. To my jim musíme pomoci! Jinak jsme kozli.

Samozřejmě, že nechceme skončit jako kozli nebo jako služebník, který zakopal hřivnu. Chceme kázat evangelium stále víc až do Pánova příchodu. Dokud církev káže evangelium, všechno se v ní daří. V probuzené církvi je prosperita, radost, každý je šťastný a ví, že je na správném místě. Buď zapojený v probuzení, příležitostí máš dost!

Zdroj: milost.cz, 17.10.2016


Zpět na zprávy