A to svědectví je toto: Bůh nám dal věčný život a ten život je v jeho Synu. (1. Jan 5,11)

Buďte odevzdáni evangeliu!

Buďte odevzdáni evangeliu!

A řekl jim: „Jděte do celého světa a kažte evangelium všemu stvoření (Marek 16:15)

Jeden pán se mě jednou zeptal, jestli křesťané, kteří nikdy nezískali dalšího člověka pro Krista, půjdou do nebe. Jeho otázka vycházela z toho, co řekl Ježíš v Ezechieli 33:2-6: „Lidský synu, mluv k synům svého lidu a řekni jim: Uvedu-li na některou zemi meč, lid země si vybere ze sebe jednoho muže a ustanoví jej strážcem. Když spatří, že na zemi přichází meč, zaduje na polnici a bude varovat lid. Uslyší-li kdo hlas polnice, ale nedá se varovat a meč přijde a zachvátí jej, jeho krev padne na jeho hlavu. Slyšel hlas polnice, ale nedal se varovat, proto jeho krev padne na něj, kdyby byl se dal varovat, byl by se zachránil. Jestliže však strážce uvidí meč přicházet, ale nezaduje na polnici a lid nebude varován a meč přijde a zachvátí někoho z nich, ten bude pro svou nepravost zachvácen, ale strážného budu volat za jeho krev k odpovědnosti.“

V odpovědi na jeho otázku jsem zdůraznil tři hlavní důvody, proč musíme kázat evangelium a získávat další lidí pro Krista. Prvním z nich je naše víra v Ježíše jako Pána a v Jeho evangelium. Druhým důvodem je naše láska k Němu a naděje na jeho brzký návrat. Třetí je jeho pokyn, který nám dal, abychom získávali lidi.

Tyto tři důvody by měly přesvědčit každého, kdo věří v Ježíše Krista, aby dále šířil evangelium. Nezískáváte-li duše, potom je vaše láska k Pánovi pochybná. I vaše naděje ve spásu může být sporná, stejně jako vaše poslušnost Ježíšovým pokynům. Takže pokud nenesete ovoce, ve skutečnosti nevěříte – ale nebe je místo pro věřící.

Bůh určil, že každý den mají být získávány duše do Jeho království, a dal na nás zodpovědnost najít ty, kteří jsou ztraceni, a říci jim evangelium. Musíme se dostat k těm, kteří jsou nedosažitelní a přivést je ke Kristu. Pro křesťany to je prvořadá zodpovědnost. Musíme říkat lidem, kterým to nebylo řečeno, o Boží lásce zjevené v Kristu Ježíši. Apoštol Pavel, to rozpoznal a zvolal: „Nemohu se chlubit tím, že kážu evangelium, nemohu jinak, běda mě, kdybych nekázal!“ (1. Korintským 9:16). Všimněte si výběru jeho slov. Buďme skutečně evangeliu odevzdáni a přispějme k tomu, že je slyšet po celém světě!

 

Autor: Chris Oyakhilome

Zdroj: Rhapsody of Realities, www.rhapsodyofrealities.org


Zpět na zprávy