Hospodin zná cestu spravedlivých, ale cesta svévolníků vede do záhuby. (Žalm 1,6)

Bůh chce, aby vaše radost byla úplná!

Bůh chce, aby vaše radost byla úplná!

V onen den se mě nebudete již na nic ptát. Amen, amen, pravím vám, budete-li o něco prosit Otce ve jménu mém, dá vám to. Až dosud jste o nic neprosili v mém jménu. Proste a dostanete, aby vaše radost byla plná (Jan 16:23-24).

 

Bůh nechce, abyste v životě byli smutní, hořcí nebo znechucení. Chce, aby vaše radost byla vždy úplná. To je důvod, proč vám dává otevřenou výzvu, abyste Ho požádali o cokoli v Jeho jménu a pak očekávali odpověď. Matouš 7:8 uvádí: „Neboť každý, kdo prosí, dostává...” Žádost není neúplná, dokud není naplněna a danou věc neobdržíte. Pokud tedy existuje něco, po čem toužíte, ještě dnes zapojte vaši víru a proste! Můžete požádat Otce ve jménu Ježíš a skrze víru obdržet odpovědi – je to tak jednoduché!

Ježíš jasně odhalil, že Otec rád odpovídá na naše modlitby a naplňuje je. Nejen, že Bůh je schopen, On je rovněž ochoten odpovědět vám na všechny požadavky, které k Němu máte. Není divu, že v Lukášovi 11:9 řekl Ježíš s nadšením a jistotou: „Neboť každý, kdo prosí, dostává...”

Bůh je dárcem, všem daruje velkoryse a milostivě (Jakub 1:5). V Lukášovi 12:32 řekl: „Neboj se, malé stádečko, neboť vašemu Otci se zalíbilo dát vám království.” Pro Pána je vzrušující žehnat vás a udržovat vás v radosti a dostatku!

Pokud je vám Bůh ochoten dát království, existuje něco, co by nedal? Římanům 8:32 uvádí: „On neušetřil svého vlastního Syna, ale za nás za všecky jej vydal; jak by nám spolu s ním nedaroval všecko?” Zde apoštol Pavel zdůrazňoval štědrost a laskavost našeho nebeského Otec k nám! Bůh nám dal všechno, abychom si všechno volně vychutnávali, na nás je, abychom ve víře volali na Boha a žádali, ve jménu Ježíše, a také danou věc obdrželi!

Vždy si pamatujte, že Pán má o vás zájem, je to Jeho potěšení odpovědět na vaše modlitby a zajistit vám to, po čem vaše srdce touží. V Janovi 15:7 řekl: „Zůstanete-li ve mně a zůstanou-li má slova ve vás, proste, oč chcete, a stane se vám.” Toto je vaše ujištění - zůstaňte v Něm a Jeho Slovo ve vás - o cokoliv v modlitbě požádáte, to obdržíte a váš pohár radosti bude přetékat!

 

Autorka: Anita Oyakhilome
Zdroj: Rhapsody of Realities, www.rhapsodyofrealities.org

Foto: 123RF Stock Photos


Zpět na zprávy