Hledejte nejprve Boží království a jeho spravedlnost, a toto vše vám bude přidáno. (Matouš 6,33)

Chrámová hora centrem palestinského terorismu

Chrámová hora centrem palestinského terorismu

Jeruzalémská policie v pondělí ráno (13. 10. 2014) zamkla  v mešitě al - Aksá arabské výtržníky. Získala totiž informace, že mladí Arabové, kteří se přes noc shromáždili na Chrámové hoře, připravili hromady kamenů a množství zápalných láhví jako zbraně proti policii a nemuslimským návštěvníkům Chrámové hory. Jediný vchod do mešity, který zůstal otevřen, zablokovali vším, co bylo po ruce, včetně  polic na boty, židlí a ostnatého drátu, čímž znemožnili uzavření vchodu. Kromě toho vytvořili dřevěné zátarasy, zpoza kterých házeli zápalné lahve a kameny. Bezprostředně po ranní modlitbě bylo možné vidět, jak „modlící se“ se zahalenými obličeji upevňují zábrany u dveří mešity.

Značná policejní síla pod vedením oblastního velitele Josiho Parientiho vstoupila na Chrámovou horu, překvapila útočníky, zlikvidovala zábrany a zamkla útočníky v mešitě. Podle informací má být Chrámová hora otevřená pro návštěvníky podle plánu. Rabín Šmuel Rabinovič v rozhovoru pro Arutz 7 řekl, že cílem arabských výtržníků je narušit oslavy sedmidenního svátku Sukot (Svátek stánků) a znemožnit Židům přístup na Chrámovou horu, nejsvětější místo judaismu. Od dávných dob bylo náboženskou tradicí na tento svátek přicházet do Jeruzaléma do Chrámu a nyní židé přicházejí, aby si připomněli tuto tradici, přestože Chrám neexistuje.

Rabín Rabinovič obvinil arabské vedení, že  ignoruje násilné akty mladých výtržníků. A položil otázku, zda je možné, aby se mešita al - Aksá stala teroristickou základnou.

 

Zdroj: eretz.cz (10. 10. 2014)

Foto: sk.wikipedia.org


Zpět na zprávy