„Já jsem ta cesta, pravda a život,“ odpověděl Ježíš. „Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. (Jan 14,6)

Dr. Petr Gammons: O požehnání a evangelizaci

Dr. Petr Gammons: O požehnání a evangelizaci

Minulý týden navštívil Slovensko i Česko, jeden z největších Božích mužů této doby - Dr.Petr Gammons. Člověk, který v posledních třiceti sedmi letech sloužil tváří v tvář více jak 100 milionům lidí a více jak na 100 krajin světa. Jeho televizní vysílání sledují denně 2 miliardy domácností na celém světě, a je osobou, která je dodnes respektována i různími světovými lídry nebo představiteli států.

Banská Bystrica byla ve čtvrtek 23.2.2012 městem, ve kterém tento výjimečný muž byl kázat na shromáždění křesťanského společenství. V průběhu večera, mluvil o požehnání: konkrétně o věcech, které brání požehnání, a o věcech, které mu naopak otevírají dveře. Mezi věci, které brání vstupu požehnání do života člověka, zařadil formálnost, která často nahradí víru, falešnou zbožnost nebo falešnou odevzdanost, ztrátu vize a nebo finanční nevěru vůči Bohu. Z knihy proroka Malachiáše potom zdůraznil 7 principů požehnání:

1. Když dáš Boha na 1.místo, tak Bůh dá na 1.místo tebe                                                                             2. Bůh neočekává nic mín, než to nejlpeší                                                                                                   3. Víra a poslušnost zavírají dveře ďáblovi                                                                                                         4. Nevěra a neposlušnost otevírají dveře ďáblovi                                                                                               5. Když vezmeš to, co ti Bůh nedal, ďábel má právo vzít ti to, co ti Bůh dal                                                           6. Boží zaslíbení jsou podmíněné                                                                                                                       7. Bůh chce, abys byl požehnaný

Dr. Gammons dále mluvil i o evangelizaci, o získání lidí pro Krista. hovořil o to, že existují 2 způsoby, jak to dělat a těma jsou:

      1.  Přirozená evangelizace - evangelizace, která probíhá přirozeně v každodenním živote skrze vztahy v                    rodině, v práci, mezi přáteli. Když lidem, které poznáme a s kterými trávímě čas, vyprávíme o Bohu.                    Tento způsob evangelizace má největší úspěch, protože před tím, jak lidé přijmou evangelium,                            přijmou toho člověka, který jim evangelium přináší.                                                                                     2.  Plánovaná evangelizace - sem patří různé evangelizační kampaně, přes které jen malé procento lidí                      uvěří v Krista a zakoření se v církvi. Jen málokdy se totiž člověk obrátí k Bohu bez toho, aby mu před                  tím někdo o evangeliu neříkal

V průběhu večera se Dr.Gammons podělil s přítomnými o množství zážitků, které zněli někdy až neuvěřitelně. Poukázal tak na to, že jestli člověk touží kázat evangelium a modlí se za to, tak mu Bůh postaví do cesty takové lidi, kreří ho budou poslouchat. Ukázal, že jestli člověk dá Boha na 1.místo a dá mu jen to nejlpeší z toho co má, tak ho Bůh pozvedne a požehná.

Na závěr se Dr.Gammons modlil za lidi, kteří se tento večer rozhodli odevzdat svůj život Bohu, a potom i za ty, kteří potřebovali Boží dotek. Mnozí byli uzdraveni a odešli ne jen povzbuzeni Božím slovem, ale i zbaveni různých nemocí nebo těžkostí. Díky Bohu za to.

 

Překlad: Tereza Stanková


Zpět na zprávy