Až se však na nás vylije shůry Duch, tehdy se z pouště stane sad a sad se bude za les počítat. (Izaiáš 32,15)

Konference prosinec 2011

Konference prosinec 2011

Poslední letošní konference se konala tento víkend 2. 12. - 4. 12. 2011 v Banské Bystrici na Šťiavničkách (Sportovní hala). Opět po více než měsíci se sešli křesťané hledající Boha nejen z celého Slovenska, Čech, ale i dalších zemí. Skutečně vidíme, jak se naplňuje Ježíšovo slovo, že evangelium bude kázané po celé zemi. I tato konference byla skvělá, a proto se s vámi chceme podělit o to nejdůležitější, co přinesla.

Konferenci jako vždy odstartovalo mládežnické střetnutí už v pátek. Po dynamických chvalách v podání mládežnické skupiny přišlo nařadu kázání Božího Slova, čehož se ujal host - Daniel Šobr. Daniel je nejen pastor, ale též překladatel Bible a redaktor časopisu Logos. Přítomné mládežníky povzbudil Slovem z 1. Janovy 2. kapitoly o duchovním růstu (verš 12 - 14). Začal tím nejdůležitějším a to je znovuzrození a pokračoval v jednotlivých etapách křesťanského růstu až k otcovství. Tím nejdůležitějším odkazem večera bylo to, že Bůh si tě chce použít tam, kde se právě nacházíš.

V sobotu dopoledne senior pastor Jaroslav Kříž kázal na téma Izrael a Jeruzalém. Toto téma je stěžejní pro vytvoření si správného světonázoru. Mluvil o Izraeli ze dvou základních aspektů - lid a místo. Zmínil důležitost Jeruzaléma a Izraele, jako místa, které si Bůh vyvolil, aby tam přebývala Jeho sláva. Jeruzalém byl důležitý v minulosti (chrám, ve kterém spočívala Šekina), je důležitým centrem dnes (od stavu Izraele a Jeruzaléma se odvíjí stav světa) a bude velmi důležitý i v budoucnosti, vždyť právě sem se vrátí náš Pán - Mesiáš Ježíš Kristus. Zároveň mluvil o lidu - Bůh na zemi pracuje se 2 skupinami - církev a Izrael. Obě skupiny jsou potomci Abraháma - církev podle Ducha, Izrael podle těla. Proto je velmi důležité nebýt antisemitistický, ale naopak milovat Izrael a podporovat ho.

Mezi ranní a večerní bohoslužbou se konaly křty, kdy bylo pokřtěno 30 lidí, z čehož se celá církev velmi radovala.

Večer mluvil pastor o Boží slávě - o jejích průnicích a jejím významu. Při pádu do hříchu ztratilo celé lidstvo Boží slávu (Římanům 3,23). Zdůraznil však, že tím, že se člověk znovuzrodí, tak se navrací do Boží slávy. Boží sláva je věčná, duchovní, je v ní moc a síla konat, a s ní přichází vše. Zcela konkrétně se stavěl proti myšlenkám náboženství, které zaměnilo Boží slávu za chudobu a pokoru. Povzbuzoval přítomné, aby pozvedli své životy do ještě větší slávy.

Nedělní bohoslužba se nesla v duchu té večerní. Pastor pokračoval ve stejném tématu a znovu zdůrazňoval důležitost modlitby v jazycích, protože je to dokonalá modlitba podle Boží vůle a zároveň buduje srdce člověka.

Celá konference se nesla v radostném duchu. Na závěr pak byla Večeře Páně spolu se službou vzkládání rukou. Duch svatý potvrzoval kázané slovo a přítomní byli povzbuzeni do dalšího života s Bohem a práci na Pánově díle.

Konference Kresťanského společenství, Banská Bystricazhlédněte fotografie

 


Zpět na zprávy