Hospodin zná cestu spravedlivých, ale cesta svévolníků vede do záhuby. (Žalm 1,6)

Meriam s rodinou se zřejmě konečně dostanou ze Súdánu

Meriam s rodinou se zřejmě konečně dostanou ze Súdánu

Žaloba podaná proti Meriam Ibrahimové, súdánské křesťance odsouzené na smrt, byla zrušena. Agentura Reuters přinesla zprávu, že její muslimský otec stáhl žalobu, kterou ji chtěl formálně vyhlásit za svou dceru. Tento krok by mohl uvolnit cestu k tomu, aby mohla konečně opustit Súdán a odejít do Spojených států, kde má její manžel občanství.

Ibrahimová, vězněná od února letošního roku, byla v květnu odsouzena na trest smrti za konvertování z islámu na křesťanství. Odvolací soud po mezinárodních protestech nakonec obvinění zrušil, ale její muslimský otec se svou rodinou byli s Meriam i nadále v soudním sporu o to, že Meriam patří jim a muslimskému náboženství. Ona však tvrdila, že není vázána súdánským islámským právem, protože ji od narození matka vychovávala v křesťanské víře, zatímco otec se o ně nezajímal.

Tina Ramirezová, zakladatelka organizace Hardwired, která se snaží ukončit náboženský útlak po celém světě, apelovala na súdánskou vládu, aby zanechala všechny odklady a Meriam Ibrahimovou bezpodmínečně propustila. Během věznění v Súdánu byla tato 27 - letá matka donucena porodit své druhé dítě ve vězení. „Její lékaři doporučovali vedení věznice, aby ji propustili a nechali rodit v nemocnici, ale nedovolili jí to, takže měla obě nohy připoutané k podlaze a nebyla schopna rodit normálním způsobem,“ řekla Ramirezová pro CBN News. Meriam vyjádřila obavu, že její novorozená dcera může trpět nějakým druhem postižení v důsledku těžkých okolností porodu.

Zdroj: CBN News, 17. 7. 2014

Foto: Meriam s rodinou po propuštění ze súdánského vězení (CBN News)


Zpět na zprávy