Ale těm, kteří ho přijali, dal právo být Božími dětmi – všem těm, kdo věří v jeho jméno. (Jan 1,12)

Modlitba je důležitější než práce

Modlitba je důležitější než práce

Anna Křížová, manželka pastora Jaroslava Kříže z Banské Bystrice, povzbudila sestry v Popradu k modlitbě a k užšímu vztahu s Bohem. O této návštěvě napsaly dvě vděčné sestry reportáž, kterou najdete i na webstránce popradského sboru Dům víry: 

"K užšímu vztahu s Bohem nás povzbudila Anna Křížová - manželka pastora Jaroslava Kříže z Banské Bystrice. Přicestovala do Popradu 17.února a spolu s dalšími třemi sestrami z Banské Bystrice povzbudili naše Popradské ženy a děvčata. Ty se začaly scházet už třičtvrtě hodiny před začátkem a byly plné očekávání. Přišly i z Kežmarku, Spišskej Novej Vsi, Košic a Sniny.

Bylo to moc příjemné, uvolněné, svobodné vyučování, přepletené praktickými osobními zkušenostmi ze života. Mnoho sestrer bylo hluboce dotčeno právě osobními příklady ze života Anky, což prozrazovaly slzy v jejich očích. Základním slovem vyučování bylo: "O nic nemějte starost, ale za všechno se modlete. O své potřeby proste s vděčností Boha, a Boží pokoj přesahující všechno chápání bude střežit vaše srdce i mysl v Kristu Ježíši" (Flp 4:6-7)

Modlitba je obousměrná komunikace s Bohem. Během ní, budujeme osobní společenost s Bohem, vyjadřujeme lásku a děkování Bohu, vyvyšujeme Ho. Anka nás povzbudila k budování našeho vztahu s Bohem - modlitba je důležitější než práce a naše zaneprázdněnost. Důležité jsou také modlitby v církvy. Všechno je potřeba činit v milosti a v lásce.

Potom jsme si vyslechly důvody, proč se modlíme a rozebíraly jsme i typy modliteb. Nakonec nám Anka řekla, jak je důležité nechat se vést Duchem Svatým při vedení modliteb a jak se umět podřídit při společných modlitbách.

Celým setkáním se nesla dobrá, svobodná atmosféra a přítomnost Ducha Svatého. Na závěr na nás spolu se sestrami pokládala Anka ruce a modlila se za nás. Bylo to úžasné setkání a všichni jsme odcházely veselé a povzbuzené.

 

Překlad: Tereza Stanková


Zpět na zprávy