„Já jsem ta cesta, pravda a život,“ odpověděl Ježíš. „Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. (Jan 14,6)

Našli zbraně v zásilce palestinských vánočních ozdob

Našli zbraně v zásilce palestinských vánočních ozdob

Jeruzalémská policie minulý týden zabavila dva velké přepravní kontejnery označené jako zásilka vánočních ozdob pro křesťanské obyvatele hlavního města, které však kromě jiného obsahovaly také velké množství tzv. „chladných zbraní“.

Kontejnery přišly do Izraele od dodavatele v Číně před více než dvěma týdny. Kupující ze severní jeruzalémské čtvrti Bejt Hanina si přišli vyzvednout zásilku, ale ta už stihla vyvolat podezření u celníků v přístavu. O několik dní později policie vykonala razii v skladě, kam byly kontejnery převezeny. Skutečně našli vánoční ozdoby, ale pod nimi bylo ukrytých 18 000 petard, 5 200 útočných nožů, 4 300 baterek s paralyzérem, 5 500 běžných paralyzérů a 1000 mečů.

To vše bylo na cestě do arabských čtvrtí Jeruzaléma, kde k násilným střetům dochází na denním pořádku a v poslední době se vystupňovali do smrtících útoků na židovské obyvatele města. Operace byla spuštěna s cílem zastavit zásilky petard, které se stále častěji používají pří útocích na policisty, synagogy a jiné židovské cíle.

Záběry Jeruzalémského policejního oddělení z kontroly zmíněných kontejnerů si můžete prohlédnout na téhle stránce.

Zdroj: Israel Today, 23. 11. 2014; zveřejněno na Bridgesforpeace.org

Foto: Zbraně, které byly nalezeny v zásilce vánočních ozdob (Israeli police/Facebook)


Zpět na zprávy