Ovoce Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Proti tomu se zákon neobrací. (Galatským 5,22-23)

Trestným činem může být nesprávné gender zájmeno

Trestným činem může být nesprávné gender zájmeno

Kalifornský státní senát schválil návrh zákona zavádějící nový trestný čin, jehož skutková podstata spočívá v použití nesprávného zájmena pro transgender osobu. Podle hotair.com je návrh zákona nyní předložen státnímu shromáždění. Pokud by byl guvernérem schválen a podepsán, mohly by být proti osobám, kteří odmítají nazvat transgender osobu jejím zvoleným rodovým zájmenem, použity trestní sankce, včetně možnosti uvalení vazby. Návrh zákona prošel hlasováním senátu v poměru 26-12.

Podle Daily The Caller: „Zákon je v současnosti omezen svými účinky na pečovatelské ústavy a středně těžké pečovatelské zařízení. Pokud by byl přijat dle návrhu, hrozí dle kalifornského bezpečnostního zákona těm, kteří úmyslně a opakovaně „odmítají“ používat preferované jméno nebo zájmeno transgender obyvatel, pokuta ve výši 1000 dolarů a pobyt ve vězení až po dobu jednoho roku.“

Přestože současný rozsah zákona se vztahuje pouze na pečovatelské domy a pečovatelské zařízení, odborníci se domnívají, že pokud by byl přijat, brzy se stane zákonem také v jiných kontextech.

Komentář společnosti hotair, Jazz Shaw poznamenává, že Kalifornie je ve svých zákonech stále více liberální – natolik, že mnozí, (možná jen v žertu) naznačili, že hrozby Kalifornie o jejím odloučení od USA by nebyly pro zemi tak velkou ztrátou.

Zdroj: milost.cz, 26. 9. 2017

         www.christianheadlines.com
         28.8.2017 / Veronica Neffinger


Zpět na zprávy