Ovoce Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Proti tomu se zákon neobrací. (Galatským 5,22-23)

Pastor Jaroslav Kříž v Praze

Pastor Jaroslav Kříž v Praze

Senior pastor KS MILOST Jaroslav KŘÍŽ navštívil Českou republiku. V pátek 11. listopadu proběhlo v Hradci Králové uzdravovací shromáždění s používaným názvem „léčení“, jehož se v naplněném sále zúčastnilo i několik desítek nevěřících lidí čekajících na své uzdravení. Shromáždění proběhlo v atmosféře očekávání, na což Bůh odpověděl mnohými uzdravujícími dotyky a změnami ve zdravotním stavu přítomných lidí.
V sobotu 12. 11. 2011 pak proběhlo regionálního setkání v Praze na Novotného lávce. Jak se již začíná stávat dobrou tradicí, tak se mimo místních pražských křesťanů sešli i křesťané ze širokého okolí od západu z Plzně po východ z Hradce Králové, Kolína či Pelhřimova, ale i ze severu z Ústí nad Labem. Všichni přijeli s radostným očekáváním a touze po Boží přítomnosti a posílení do další práce ve svých regionech. Radostné očekávání bylo ještě posíleno chválami a modlitbami všech přítomných. Poté pastor vyzval zástupce z jednotlivých míst, aby krátce seznámili ostatní s prací na Božím díle na svém místě. Tak zazněla mnohá povzbuzující svědectví o tom, co a jak Bůh činí na mnohých místech v naší zemi.
Hlavním tématem kázání pastora Jaroslava Kříže bylo poselství o růstu církve na základě Skutků apoštolů 19. kapitole a silné povzbuzení do modliteb. Poselství o růstu bylo velice aktuální pro všechny přítomné a bylo shrnuto do 9 bodů tak, aby se věci i celá města začala proměňovat dle Boží vůle. První bod se týkal nutnosti cestovat tak, jak i Pavel cestoval a dostat se na ta místa, kde má člověk být. Dalším je nutnost najít ta místa, kde je „nebe otevřené“ a kde Bůh chce jednat. Nebát se a vyjít do okolních míst. Tam pak najít učedníky s tím, že není potřeba si počínat zákonicky a komplikovat věci, které i beztak nejsou jednoduché, ale hledat pomoc
Ducha Svatého. Základní otázkou a prvotní starostí je přijetí Ducha Svatého. Učedníky je potřeba zdravě vyučovat a vést, dobře je nakrmit. Nezahrávat si s ekumenismem, ale posvěcovat své životy. Spolu s tím přijdou i zázraky, uzdravení a vysvobození. Aniž by to člověk vyhledával, tak to provází i konfrontace, ale v tom všem nám Bůh dává vítězství a růst. S probuzením přichází i rozruch, někdy i trochu zmatku, ale v tom všem je potřeba sloužit Pánovi. V růstu je i naše požehnání.
Dalším tématem bylo povzbuzení k modlitbě. Základem našeho úspěchu je víra a spolehnutí se na skutečnost, že Bůh odpovídá na modlitbu. S Bohem pohne to, když se člověk rozhodne žít podle Božího Slova a je důležité žít tak, aby Bůh vyslyšel naše modlitby a volání.
Na závěr si jen dovolím připomenout, že další regionální setkání by mělo proběhnout opět v Praze, a to 17. prosince, kam jsou všichni, kteří milují Boha a touží po Jeho přítomnosti srdečně zváni.

fotografie ze shromáždění

 


Zpět na zprávy