Hospodin je můj pastýř, nebudu mít nedostatku. (Žalm 23,1)

Pastor vyzval církev, aby „byla dobrou zprávou“ pro Libérii

Pastor vyzval církev, aby „byla dobrou zprávou“ pro Libérii

Pastor Kerry Shook z houstonského megasboru  Woodlands poslal členy své církve z bohoslužby domů - aby sbalili jídlo. Zkrátil své nedělní kázání a věřící požádal, aby doma sbalili tašky jídla pro Afričany, kteří se snaží přežít krizi způsobenou virem ebola.

„Kázání jsme zkrátili na polovinu a nyní ho žijeme. Sbalili jsme 200 tisíc porcí jídla, které mají odejít do západní Afriky, do ebolou postižených oblastí, kde lidé skutečně hledají, protože se nedokážou dostat k jídlu kvůli tomu, že jsou v karanténě,“ řekl pastor Shook.

Lidé všech věkových kategorií přicházeli na balicí stanice, ze kterých 70 se nachází v prostorech kolem areálu církve. Balila se rýže, sojové proteiny a sušená zelenina obohacena o vitamíny, přičemž každý balík poskytuje vysoce výživné jídlo až pro šest lidí.

Sbor Woodlands nabádá všechny své členy, aby se zapojili do služby naplňování potřeb druhých. Jejich heslo „Buď dobrou zprávou“ (Bet the Message) je všude, na tričkách, na bannerech… Shookovi povzbuzují také další pastory v zemi, aby 16. listopadu zkrátili svá kázání a vyslali členy církve ven pomáhat svým sousedům, blízkým - nebo posloužit nuzným jinde na světě.

 

Zdroj: CBN News, 14. 10. 2014 (Stan Jeter)

Foto: CBNNews.com


Zpět na zprávy