Boží království totiž není v řeči, ale v moci. (1. Korintským 4,20)

Podle izraelské studie Židé v Evropě nemají budoucnost

Podle izraelské studie Židé v Evropě nemají budoucnost

Antisemitismus v Evropě se nadále posiluje se zvyšující se popularitou extrémistických stran v regionu, informuje o tom nová studie, kterou přineslo Kantorovo centrum pro studium současného evropského židovství na Telavivské univerzitě. Výsledky studie byly zveřejněny v pondělí 28. 4. 2014 před izraelským Památným dnem obětí holocaustu.

„ Normativní život Židů v Evropě je neudržitelný,“ řekl Moše Kantor, prezident Evropského židovského kongresu při prezentaci výsledků studie, o čemž informoval izraelský deník Jerusalem Post. „Židé se v určitých oblastech Evropy necítí bezpečně.“

Pro zmíněný deník Kantor také uvedl: „Židé v Evropě nemají budoucnost. Myslím si, že jejich budoucnost je bezútěšná.“ Podle Kantorova centra zažívají evropští Židé incidenty motivované antisemitismem téměř každý den. „Podle tohoto průzkumu, téměř polovina židovské populace se obává verbálního nebo fyzického útoku na veřejnosti kvůli svému židovskému původu a 25 procent Židů nenosí nic, co by je identifikovalo jako Židy, a nezdržuje se v blízkosti židovských institucí ze strachu před útokem,“ řekl Kantor.

Výzkumníci, kteří studii vypracovali, za rok 2013 zaznamenali 554 násilných antisemitských činů, což zahrnuje útoky na lidi a vandalismus na synagogách, hřbitovech a jiných židovských institucích. Už druhý rok po sobě se nejvyšší počet incidentů odehrál ve Francii, po které s těsným rozdílem následují Maďarsko, Belgie a Švédsko.

Zpráva také upozorňuje na stoupající popularitu krajně pravicových stran, hlavně ve Francii, Maďarsku a Řecku, kde pravděpodobně získají vysoké percentuální zastoupení také ve volbách do evropského parlamentu, které se budou konat tento měsíc.

Zdroj: CBNNews.com, 2. 5. 2014

Foto: www.israelvalley.com


Zpět na zprávy