Ovoce Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Proti tomu se zákon neobrací. (Galatským 5,22-23)

Pokračujeme - 24.týden

Pokračujeme - 24.týden

Právě jsme těsně po povodních. To nás nutně musí vést k zamyšlení, zda je 100letá voda po 10 letech normální. Toto nechci ve svém krátkém zamyšlení rozsuzovat, ale již i odborníci nás začínají připravovat na skutečnost, že tento jev nebude zdaleka tak neobvyklý, jak se zdálo před 11 lety.

Jisté je to, že i Bible hovoří o tom, že v posledních časech budou katastrofy v různé podobě po celém světě. V našich zeměpisných šířkách by se nám mohlo zdát, že nic z toho „zlého“ v podobě zemětřesení, výbuchů sopek, tsunami, tornád či jiných přírodních úkazů se nás netýká. V posledních letech se ukazuje, že to nemusí být tak docela pravda. Faktem je, že Bible toto ukazuje ve světle přicházejícího konce. Otázka je, jak a zda se člověk na toto může připravit. Jedna věc je stavět protipovodňové bariéry, které mohou ochránit náš majetek i přirozený život.

Z Božího pohledu je však mnohem důležitější to, zda duše člověka bude zachráněna. Bible hovoří, že záchrana člověka spočívá v přijetí Ježíše Krista jako osobního Spasitele a Toho, kdo má moc člověka zachránit ze všeho zlého. Člověk, který je smířen s Bohem, může mít pokoj a nemusí podléhat strachu a napětí navzdory nepříjemným okolnostem a situacím. Přeji Vám Boží pokoj a požehnání i v tomto období a nechť se Vám podaří vše s Boží pomocí zvládnout. Není třeba se bát zlých zpráv, protože evangelium je dobrou zprávou pro každého člověka.


Zpět na zprávy