Hospodin zná cestu spravedlivých, ale cesta svévolníků vede do záhuby. (Žalm 1,6)

Pokračujeme - 2. 10. 2018

Pokračujeme - 2. 10. 2018

Letošní úroda hroznů je mimořádná. Nejenže se ho urodilo velké množství, ale je vynikající i co se týče kvality, obsahuje vysoké procento cukru, ale i vitamínů a dalších látek. Na vinicích se dobře urodilo.

Víme, že vinice je biblickým obrazem pro církev. Přijměme letošní hojnou úrodu jako prorocké povzbuzení, že i naše církev donese mimořádné množství kvalitního ovoce.

Je neustálý boj o to, aby si církev zachovala svůj charakter. Z Bible víme, že jsou tendence předělat vinici na zeleninovou zahradu (král Achab – 1Kr 21,2). Jaký je rozdíl mezi vinicí a zeleninovou zahradou? Ze zeleniny není možné vyrobit víno a naopak, z hroznů, zvlášť ze sladkých, je to velmi lehké. V Bibli je víno připodobňované Svatému Duchu. Pokud v církvi působí Svatý Duch, je v ní vzrušení, radost a euforie, když Svatý Duch přestane působit, zůstane jen náboženství, věrouka a mravouka, bez života a bez radosti – zeleninová zahrada plná zelí a kedluben.

Dbejme na to, aby naše církve byly vždy místem, kde silně působí Svatý Duch. I nadále buďme charizmatickou církví, i nadále donášejme množství kvalitního ovoce.

Zdroj: milost.cz, 2.10. 2018


Zpět na zprávy