A to svědectví je toto: Bůh nám dal věčný život a ten život je v jeho Synu. (1. Jan 5,11)

Rozhodněte se vše dotáhnout do konce

Rozhodněte se vše dotáhnout do konce

Dobrý boj jsem bojoval, běh jsem dokončil, víru zachoval (2. list Timoteovi 4:7).

Viděli jste už někdy sportovce, který se rozběhl, všechny závodníky přeběhl, ale potom uprostřed závodu najednou dostal svalovou křeč nebo byl vyčerpaný? I když měl na začátku před ostatními velký náskok, nedostal medaili, protože závod nedokončil. Tímto způsobem žijí někteří lidé. Možná začnou s velkým nadšením pro plnění svých povinností, ale nic nedokončí – po čase jejich nadšení vyhasne.

Pokud jste za něco odpovědní, dejte svému úkolu to nejlepší. Vynaložte to největší úsilí a skrze sebekázeň vše dotáhnete to dobrého a zdárného konce. Bez ohledu na to, jak daný úkol začnete, k úspěšnému ukončení je třeba mít pevné odhodlání. Bible uvádí, že „lepší je, když něco končí, než když to začíná“ (Kazatel 7:8). Nestačí jen nějaký projekt začít nebo o něco usilovat, musíte být odhodláni celou věc dobře dokončit.

Apoštol Pavel na konci svého života s jistotou prohlásil: „Dobrý boj jsem bojoval, běh jsem dokončil, víru zachoval” (2. list Timoteovi 4:7). Byl od začátku odhodlaný dosáhnout toho, k čemu ho Bůh povolal, a nic nepovažoval za překážku. Jeho odhodláním bylo velebit Boha, skrze znamenité naplnění jeho služby.

V knize Filipským 3:13 řekl: „Bratří, já nemám za to, že jsem již u cíle; jen to mohu říci: zapomínaje na to, co je za mnou, jsem upřen k tomu, co je přede mnou“. I když se Pavlovi již v jeho poslání vedlo dobře, jeho cílem bylo zdárné ukončení jeho mise!

Na vašem pracovišti se snažte být tím, na koho se dá spolehnout, tím, kdo dotáhne projekt do úspěšného konce. Nebuďte člověkem, který vždy něco začne, ale nikdy to nedokončí. Buďte odlišní! Rozhodněte se vše dotáhnout do absolutního, vynikajícího konce. Pracujte na každém úkolu tak dlouho, než je úspěšně ukončen.

 

Autor: Chris Oyakhilome
Zdroj: Rhapsody of Realities, www.rhapsodyofrealities.org


Zpět na zprávy