Ovoce Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Proti tomu se zákon neobrací. (Galatským 5,22-23)

Ukrajina možná konečně dosáhne mírovou dohodu

Ukrajina možná konečně dosáhne mírovou dohodu

V pátek se objevily nové signály, že se možná připravuje mírová dohoda, která by ukončila boje na Ukrajině. Ruský prezident Vladimír Putin a ukrajinský prezident Petro Porošenko se setkali na summitu evropských a asijských lídrů v Itálii. Putin se snaží zmírnit západní sankce vůči své zemi, které byly uvaleny po ruské tajné vojenské invazi na Ukrajinu.

Německá kancléřka Angela Merkelová řekla Putinovi, že Rusko musí plně respektovat příměří uzavřené minulý měsíc. A britský premiér David Cameron vyzval Rusko k tomu, aby přestalo podněcovat násilí na Ukrajině. „Vladimír Putin se velmi jasně vyjádřil, že nechce zamrzlý konflikt, nechce rozdělenou Ukrajinu. Pokud je tomu tak, v tom případě musí Rusko nyní přijmout opatření, aby se zrealizovalo vše, co bylo dohodnuto: stáhnout z Ukrajiny ruské vojáky, stáhnout z Ukrajiny těžké zbraně a respektovat všechny dohody a pouze uznat jedno legitimní kolo ukrajinských voleb,“ řekl Cameron. „Pokud se tyto věci nestanou, tak samozřejmě EU, včetně Velké Británie, musí i nadále trvat na sankcích a nátlaku, aby už více nedošlo na našem kontinentu k takovému konfliktu,“ pokračoval.

Obě strany se ještě stále nedohodly na podrobnostech mírové dohody.

 

Zdroj: CBNNews.com, 17. 10. 2014

Foto: zleva Angela Merkelová, Petro Porošenko a Vladimír Putin (dmanewsdesk.com)


Zpět na zprávy