Boží království totiž není v řeči, ale v moci. (1. Korintským 4,20)

Únorová konference 2012

Únorová konference 2012

Minulý víkend se konala první konference křesťanských společenství v tomto roce. I když nám počasí moc nepřálo, mnozí zdolali až několik stovek kilometrů, aby mohli strávit víkend "u Ježíšových nohou"

Konference začala pátečním shromážděním mládeže. Po dynamických, ale hlavně pomazaných chvalách, přišel ke slovu Marián Ovčár, pastor sboru v Liptovském Mikuláši, který povzbudil mládež k získávání životů pro Krista. Mluvil o tom, jak důležité je kázat Krista svým vrstevníkům ve škole, a o tom, proč má Bůh evidentní zájem o záchranu mladých životů. Na životech mladých lidí z Bible, povzbudil mládež k tomu, aby přemýšleli o sobě jako o lidech, kteří mají před sebou celý život a během něho mohou donést mnoho ovoce a získat spoustu dalších pro Pána.

V sobotu už byla dějem konference sporotovní hala na Štiavničkách v Banské Bystrici, kterou kompletně zaplnili bratři i sestry z jednotlivých sborů Slovenska i Česka. Dopoledne se před publikum postavil senior pastor Jaroslav Kříž, který mluvil o tom, jak důležité je udržet jednotu a harmonii ve vztazích. Hovořil o čtyřech oblastech, ve kterých je potřeba udržet jednotu, aby byly dosáhnuty cíle, a to jsou: rodina, práce, církev a národ. Na závěr vyjmenoval a vysvětlil, proč lidé neumí dosáhnout jednoty, a povzbudil věřící k tomu, aby měli korektní vztahy a hledali harmonii ve vztazích.

Večerní shromáždění bylo na téma získávání duší pro Pána. Tentokrát byl řečníkem pastor Adrián Šesták, který povzbudil církev a každého jednotlivce ke kázání evangelia, aby církev rostla.

Nedělní shromáždění bylo výjimečné, protože hlavní slovo patřilo Miklosovi Virgovi, pastorovi ze Sboru víry v Nyiregyhaze, který kázal na téma Jak přežít krizové situace. Jak všichni víme, celý svět je v krizi, rodiny a vztahy jsou v krizi a politici, ani žádní odborníci s tím neumí nic udělat. Bible dává odpověď na všechny otázky. Je v ní množství příběhů Božích mužů, kteří přežili krizové situace a Josef je jedním z nich. Na jeho životě nám pastor Virga ukázal několik základních principů, které ti pomohou překonat krizovou situaci. Když budeš v krizových situacích hledat Boží vůli, budeš chtít získat Boží přízeň za všech okolností, uvědomíš si, co všechno máš v Bohu a nedovolíš, aby sebelítost nebo hořkost přišly do tvého srdce. Tak si můžeš být jistý, že tak jako Josefa, i tebe Bůh pozvedne a požehná.

 

Překlad: Tereza Stanková


Zpět na zprávy