Hospodin je můj pastýř, nebudu mít nedostatku. (Žalm 23,1)

Velikonoční konference v Bratislavě

Velikonoční konference v Bratislavě

Jak minulý rok, tak i tento rok se během velikonočních svátků konala konference křesťanského společenství v Bratislavě. Tentokrát v prostorách ŠH Elán. Mnozí cestovali i několik sto kilometrů, aby strávili neděli společnou oslavou vzkříšení Ježíše Krista.

Ranní shromáždění začalo skutečně slavnostně - písněmi, které zněli z úst přítomných na čest a slávu našeho Pána Ježíše Krista, toho vzkříšeného. Po nich se slova ujal senior pastor Jaroslav Kříž. hovořil o významu církve v životech a její úloze na tomto světě. Dotkl se důležitosti fyzické účasti na bohoslužbách a akciích konkrétního sboru a o nástrahách "internetového křesťanství". Hlavním tématem shromáždění však byly také modlitby. Mluvil o jejím významu v životě jednotlivce, rodiny a církve. Uvedl několik důležitých témat, za které je potřebné ustavičně, tedy každodenně se modlit:

1.   Boží chvála  avyjádření díky vůči Němu,

2.   modlitba za sebe, za vlastní potřeby,

3.   modlitba za rodinu - manžela, manželku, děti a dalších rodinních příslušníků,

4.   modlitba za práci,

5.   modlitba za církev, za služebníky, za jednotlivé akce,

6.   modlitba za stát, za představitele státu,

7.   modlitba za Izrael.

Mezi shromážděními se konala akce s názvem "Tanec vzkříšení". Několik stovek néjen mladých lidí tancovalo na Hodžovom náměstí před Prezidentským palácem na oslavu vzkříšení Ježíše Krista. Po celém světě si lidé tímto způsobem připomněli a oslavili vzkříšení našeho Pána Ježíše Krista a my jsme se do této akce zapojili též. Množství diváků odpočítalo tanečníkům úvod choreografie a za zvuku písně skupina tanečníků odtancovalo "Tanec vzkříšení",kterým si od diváků vysloužila obrovský aplaus. Záznam z této akce si můžete shlédnou na našich stránkách.

Večerní shromááždění opět otevřely chvály pod vedením hudební skupiny Olivy. Po nich se přítomným přihovořil pastor z Bratislavského sboru Adrian Šesták o tom, jak používat svá ústa na uvolnění vplyvu Božího království na tuto zemi. Mluvil o tom, na co máme svá ústa používat:

1.   na kázání evangelia a na vydávání svědectví,

2.   na chválu a uctívání Boha,

3.   na proklamaci Božího slova, tj.vyhlašování pravd Božího slova

4.   na modlitbu

Poté se ke slovu dostal opět senior pastor Jaroslav Kříž. Připomněl věřícím historické události oslavení Biblické Velké noci. Z 2.knihy Mojžíšové četl pasáže mluvící o tom, jak Hospodin povolal Mojžíše, aby vyvedl izraelský národ z otroctví Egypta a o příběhu slavnosti Beránka. Vyzvedl důležitost beránka a vysvětlil význam jednotlivých nařízení a celého příběhu této výjimečné noci. Na závěr konference jsme společně přistoupili k večeři Páně a služebníci se modlili za ty, kteří mněli nějaké potřeby.

 

Překlad: Tereza Stanková


Zpět na zprávy