Boží království totiž není v řeči, ale v moci. (1. Korintským 4,20)

Vytržení je nadějí věřícího

Vytržení je nadějí věřícího

Nyní tedy, děti zůstávejte v něm, abychom se nemuseli bát, až se ukáže, a nebyli jim zahanbeni při jeho příchodu (1. Janovi 2:28)

 

V Bibli je uvedeno, že Pán přijde znovu. Je důležité, abychom byli na setkání s Ježíšem připraveni. První list Tesalonickým 4:16-17 nám říká, že jako první vstanou mrtví v Kristu. Živí učedníci Krista se s Pánem sejdou v povětří.

Takže otázka zní: Jsi v Kristu? Pokud jsi, patříš k mnoha věřícím, pro které si Pán přijde. Pokud však nejsi v Kristu, musíš své srdce dát Kristovi a to tak, že Ho vyznáš jako svého Pána a Spasitele. Bible uvádí: “tak i Kristus byl jednou obětován, aby na sebe vzal hříchy mnohých, po druhé se zjeví ne už kvůli hříchu, ale ke spáse těm, kdo Ho očekávají” (Židům 9:28).

Když přijmeš Krista do srdce, musíš přijmout i Ducha Svatého. V Matoušovi 25:1-13, Ježíš přirovnal Království nebeské k deseti pannám, které vzaly své lampy a vyšly naproti ženichovi. Pět z nich bylo hloupých a pět bylo moudrých. Pět hloupých nemělo dostatek oleje v lampách. Pak o půlnoci uslyšely, že ženich již jde. Ty hloupé se rychle sháněly po oleji do svých lamp.  Bible uvádí: “Ale zatímco šly kupovat, přišel ženich, a které byly připraveny, vešly s ním na svatbu, a dveře byly zavřeny“(Matouš 25:10).

Olej v této souvislosti znamená pomazání nebo přítomnost Ducha svatého. Podle Písma je Ježíš Ženichem a církev je Jeho nevěsta. To znamená, že bez Ducha Svatého, nemůže člověk jít s ženichem – vstoupit do manželství s Beránkem. Není divu, že Bible uvádí ve Zjevení 19:7: „Radujme se a jásejme a vzdejme mu chválu, přišel den svatby Beránkovy, jeho choť se připravila…“

Pokud jsi ještě nepřijal Ducha Svatého, požádej Ho dnes, aby vešel do tvého života. Přinese ti pomazání do ducha a připraví tě na druhý příchod Pána.

 

Autor: Chris Oyakhilome

Zdroj: Rhapsody of Realities, www.rhapsodyofrealities.org

 


Zpět na zprávy